top of page
Ieškoti
Writer's pictureRytis Gajauskas

Stabilizuoti augalai - šiuolaikinės botanikos šedevras

Atnaujinta: 02-02

Žmonija jau seniai žino apie augalus, naudojamus maisto gamybai, gydymui ir kitiems tikslams. Tačiau pastaruoju metu dėmesys sutelktas į kitą augalų sritį - stabilizuotus augalus. Tai yra augalai, kurie specialiai apdorojami ir pritaikyti žaliuoti be jokios priežiūros.


Stabilizuoti augalai nėra dirbtiniai, tai specialiu metodu sustabdytas augalų grožis. Stabilizavimo procesas labai paprastas:

-Gražiausioje savo žydėjimo stadijoje augalai nupjaunami.

-Augalų galiukai (t.y. koteliai ar šaknys) panardinami į specialų glicerolio pagrindo tirpalą, kuris padeda užkonservuoti natūralų augalo grožį.

-Pabaigoje augalai džiovinami specialioje pataloje.Taip apdoroti augalai kelis metus išlaiko gražią išvaizdą, kai kurie kelis mėnesius kvepia.


Šie augalai nekenkia žmonėms, gyvūnams ir neišskiria jokių nuodingų medžiagų.


Stabilizuoti augalai





23 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Commentaires


bottom of page